lauantai 27. toukokuuta 2017

Taas yks hel****n angervo!

Tuossa varaston nurkalla on vielä yks varsin rasittava pensas. Ärsyttävyydessään vetää vertoja pajuangervolle, mutta siinä on pihlajanlehtiä muistuttava lehdet.

Pihlaja-angervon lehdet läheltä kuvattuna

Yllättyykö joku, jos kerron, että se on s****na pihlaja-angervo. Juma****a, taas yks angervo!! Kuinka monta eri v***n angervolajia voi näin pienellä tontilla kasvaa?!

Tää oli nyt siis kolmas. Ne kaks edellistä on esitelty postauksissa  "Pörriäisten lempparin vahinkotunnistus" ja "Tyhmä pajuangervo".

Otetaas faktat. Tällä kertaa Suomalainentaimi.fi:
 • Rehevä, terve, nopeakasvuinen ja pitkäikäinen pihlaja-angervo leviää laajoiksi kasvustoiksi. (Hirveen (ärsyttävän) angervomaista.)
 • Se viihtyy monenlaisilla kasvupaikoilla ja talvehtii hyvin koko Suomessa. (Täältä voi hakea, jos joku haluaa testata jotain muuta kasvupaikkaa kuin meidän tontti.)
 • Kovaakin leikkausta sietävä pensas sopii aidanteisiin ja muulaisiin suojaistutuksiin. (Meidän tontilla angervoja on käytetty peittämään näkyvyys jokeen ja hienoihin kivikkoihin eli käytännössä kaikkeen näkemisen arvoiseen.)
Musta tuntuu, että tääki tapaus joutuu Mökki-Pirkon kuokan alle ennemmin tai myöhemmin. Todennäköisesti ennemmin...

2 kommenttia:

 1. Hahaaa! Mua nauratti kun lueskelin tätä, itsellänkin on kyseistä kasvia monissa ei- toivotuissa paikoissa :) Nyt olen kuitenkin keksinyt siirtää niitä. Pihamme on valtava ja tarvitsisin aidannetta lasten futiskentän laidalle, ettei palloja tarttis aina hakea metsästä. Rahaa en tähän kuitenkaan halua/pysty käyttämään, joten tadaa, siirrään omia, aivan ilmaisia pihlaja- angervon juurivesoja! Aloitin projektin jo viime kesänä, hyvin ovat talvehtineet, rikkaruohomaisen kestäviä kun ovat ;)

  Aurinkoisia päiviä sinne mökille!

  T. Virpi Kaunismäestä

  http://kaunismaessa.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Virpi, nauruista! Huomaan, että en selkeästi ole ainoa, jolle angervot aiheuttaa ennenaikaista harmaantumista. Sulla on sentään löytyny sille hyötykäyttöä. :)

   Poista