Häivähti jossain tajunnassa vasta nähty lausahdus "Kokeile pikapullaa" ja noin seitsemännen mökin sohvalla lojuvan aikakausilehden kohdalla tärppäs, Kotivinkki 7/2017.
Mökilläleipomiskriteeri on, että ainesten täytyy löytyä (pääosin) valmiina ja vaiheiden toteutettavissa käsivoimin. Tällä kertaa jouduin ostaan kardemumman, kun en ollu aiemmin pullaa tehny tällä mökillä. (Ei multa tosin löytyis sitä kotoakaan.)
Tää on niin yksinkertanen homma, että aineet ja vaiheet voi kertoa kaikki kerralla (tästä riittää kuudelle tai kaheksalle, riippuen omasta ja/tai vieraiden pullahiirisyyden asteesta):
- Ihan ekana taas uuni lämpiämään 200 asteeseen
- Sekoita keskenään:
- 4 dl vehnäjauhona
- 1 dl sokeria
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 tl kardemummaa
- 1/4 tl suolaa
- Lisää:
- 1 kananmuna
- 2 dl maitoa
- 1 dl juoksevaa margariinia (eli taas mitä vaan rasvaa mitä löytyy)
- (en unohtanu hiivaa, sitä ei vaan tule tähän)
- Sekoita nopeasti tasaiseksi, vältä vaivaamista.
- Kaada voideltuun vuokaan (ite käytin paria murokulhoa, kun en keksiny muutakaan)
- Ripottele pinnalle:
- raesokeria (laitoin tavallista hienoa sokeria)
- hasselpähkinärouhetta (murskasin viime kesältä jäänyttä pähkinäsekoitusta, ei kai ne miksään vuodessa mee...)
- Paista 20 minuuttia
Kaikkia aineita löytynee mmeillä kaapeista, kunhan muistais katsoa herkulliselta vaikuttavaa reseptiä,kun pitäis esittää ehtoisaa emäntää.
VastaaPoistaTänään tein taloyhtiölle raparperipiirakkaa sun reseptillä. Ei se loppujen lopuksi eroa paljoa.
PoistaTää menee kyllä testiin itelläkin! Helppo ja nopea on omalla kohdalla ne taikasanat.
VastaaPoista