sunnuntai 26. kesäkuuta 2016

Amatöörin auringonkukat: Uuteen nousuun

No ehän minä mittää uusia auringonkukansiemeniä muistanu laittaa tulemaan. Mun piti mökille tullessa laittaa, mutta unohin koko projektin autoon muutamaksi päiväksi.

Ja kappas keppanaa, siellähän oli elämää, kun lopulta muistin palata asiaan.

auringonkukka, versot, idätysastia

Asettelin rasian mahollisimman aurinkoiselle paikalle, ettei mun tarvi siirrellä sitä auringon mukana kuten Lexa neuvoi. Vahingosta viisastuneena tekasin nopean kasvihuoneen. (Pitäs muuten varmaan perehtyä noihin kasvihuoneasioihin, kun ne oikeat kaupassa myytävät on niin kauniitaki. Ois sitte hyvä syy ostaa sellanen.)

kasvihuone, tee se itse, tyhjä pullo

Yksi tyhjiä pulloja rakastava mäyräkoira oli sitä mieltä, että kasvihuone on paras lelu ikinä, mutta sain hämättyä sitä vinkuvalla hampurilaisella.

7 kommenttia:

 1. Nerokas kasvihuone! Mä oon käyttänyt vain viinirypälerasioita - jäävät hyvin pian pieniksi.tämä viherpeukalo jää odottamaan vinkkejä seuraaviin kysymyksiin ja huolenaiheisiin: (enää en googlaa, luen kaiken oleellisen vain täältä)haittaako jos kasvulaatikko on ykskaks muurahaisten valloittama? Miten kuunliljaa saa jaettua laajemmalle alueelle, voiko marjapuskia istuttaa milloin vain (eli vieläkö ehtii!) ja voiko voikukkien juuria hyödyntää ruuanlaitossa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Erinomaisia kysymyksiä! :D Toivon, että marjapuskia voi vielä istuttaa, koska mulla ois tossa yks kans oottamassa.

   Poista
  2. Pakko oli heti selvittää vähä. Marjapuskaan palaan myöhemmin, ja pistän pääni pantiksi, että tällä tontilla on myös kuunliljoja, joten se myös tuonnempana.

   Voikukan juuria voi keittää ruokien lisäkkeiksi (on siitä tehty sota-aikana myös alkoholia), mutta juuret kannattaa kerätä aikaisin keväällä tai myöhään syksyllä, jolloin vararavinnon määrä on suurimmillaan (kerranki ei olla myöhässä). Voikukan juuri lisää sapeneritystä, edistää ruuansulatusta ja vahvistaa maksaa. Saat kyllä ite testata tän käytännössä. :D

   Mitä tulee muurahaisiin. Nonii. Toiset sanoo, että ne kuivattaa kasvimaan, toiset taas, että ne tekee hyviä tuuletuskanavia. Toisin sanoen, jos ne tuhoaa jotain, niin niitä voi yrittää torjua niitä kanelilla, raparperimehulla, suolalla, pippurilla... you name it, they've tried it. Kai ne kaupassa myy jotain, joka toimii oikeasti, mutta ei myrkytä sun hyötykasveja. Onnea matkaan! :D

   Poista
 2. Huh, kiitos asianmukaisesta paneutumisesta! Kanelia siis ilmaonkaloihin ja testataan, aiheuttaako se enempi kanelilla aromatisoituja pinaatteja vaiko jotain ihan muuta.

  Istutan marjapuskia oli tuomio mikä vain. Mulla on lahjakortti Pinsiön taimistoon eikä se käy enää enää ensi keväänä :D.

  Voikukkaviinaa, joka vahvistaa maksaa. Ei ollenkaan huono innovaatio!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Meen tänä kesänä silmien laaserointiin, niin suostun vasta sen vaiheen koekaniiniksi, jossa on varmaa, ettei näkö lähe. :D

   Poista
 3. Puutarhoilla on myös astiataimia, joita voi istuttaa milloin vain. Minä istutin noin viikko sitten karviaisen, jonka nimi on Lepaan punainen. Kyllä ne puutarhoilla neuvookin, mitä ja miten ja milloin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kerkesin jo ostaa tollasen karviaisen ja viinimarjan sekoituksen, joka on puu. Se oli Plantagenissa 40% alennuksessa (varmaan just siksi, että sen istutusaika on ohi). En tietenkään kysyny ohjeita. :)

   Poista