tiistai 12. heinäkuuta 2016

Suomen kaunein huussi

Mies onneksi aika varhaisessa vaiheessa ymmärsi, että kauneus tulee mulle yleensä aika lailla paljon ennen käytännöllisyyttä. 

Joskus joudutaan hieman keskustelemaan tästä tasapainosta. Kuten huussin kohdalla. (Tai hyysikästä mun alkumurrealueella Rovaniemellä puhutaan, mutta mennään tässä huussilla.) Oltiin yksimielisiä siitä, että Biolanin kompostoiva käymälä on meille paras vaihtoehto. Keskustelua käytiin sitten senkin edestä siitä, kuinka paljon itse käymäläpönttöä saa näkyä. Mun mielestä ei yhtään, Mies tietysti ajatteli asentamisen helpoutta, koska pönttö sijoitettiin valmiiseen rakennukseen, ja äänesti puolen metrin puolesta. Arvaatte varmaan.

huussi, hyysikkä, turkoosi, kaunis huussi, biolanin kompostikäymälä

Ihan millilleen kannen reunaan saakka tuota puukantta ei saatu, mutta niin lähelle, että pari kierrosta tollasta narua hoiti homman. Tietty myös tuuletusputki piti saada piiloon.

Maalit meillä olikin jääny yli siitä, kun maalattiin olohuone reilu neljä vuotta sitten. Hyvin toimi vielä. Toi vaaleampi on "gorgonzola" ja tummempi "silkkitie", molemmat Tikkurilan. Pisteet värinnimi-ideointitiimille, kun vieläkin muistan nimet.

vessapaperiteline, pöllö

Vessapaperirullatelineen idea tuli Pinterestistä. Ja voin kertoa, että huussin kohdalla se onki ainoa kohta, johon sain ideointiapua. Pinterestissä on kauniita kuvia mistä tahansa elämän asiasta. Mistä tahansa. Usko huvikses. Paitsi huusseista. Pelkästään rumia huusseja on Pinterestissä. 

Pinterest-ideoiden kanssa tulee helposti "Ei menny niinku Strömssöössä" -kamaa, mutta mun mielestä tää onnistu hienosti! 

Tässä siis se inspiraatiokuva.

vessapaperiteline, lintu, oksa, vessapaperi

Edellinen omistaja jätti tällasia ihammahtavia peilikaappeja (alla) pitkin tonttia joka rakennukseen. Yhden tietty huussiin. Se sai jäädä paikalleen.

Lisäksi seinät oli perinteisesti täynnä julisteita (jääkiekkomestaruusjoukkueita, 80-luvun missejä, ruotsinlaivoja(!?) ja suomen lintuja). Poistin ehkä satoja niittejä. Ainoa minkä ajattelin itse sinne laittaa, on mökistä löynyt, teipillä laminoitu juliste "Saako yksityistieltä häätää?", koska se on niin sympaattinen ja edustaa niin täysin eri arvoja kuin me.

peilikaappi, kaunis huussi

Tää on nyt sitte eka valmis nurkka tällä tontilla. Jes!

Kiitos viimeistelyavusta siskolleni Kaisalle, jota ilman kierittäisin todennäkösesti vieläki tuota hemmetin narua tuon hemmetin tuuletusputken ympärille.

Laittakaas kommentteihin linkkejä, jos tiiätte kauniita huusseja tai hienoja ja oivaltavia huussiyksityiskohtia! 

8 kommenttia:

 1. On kyllä hyvän näköinen! En malta odottaa, että pääsen testaamaan :D toi pöllö <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi lintukuva on varmaan ekoja mökkiin liittyviä, joita pinnasin Pinterestiin, kun ruvetiin mökkiä hakemaan. Pöllö on oottanu jo kolme vuotta, että pääsee arvoiselleen paikalle. En enää edes muista mistä sen hommasin. :)

   Poista
 2. Ole hyvä vaan! Kyllä siellä olikin mukava käydä asioilla. T: Kaisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa taas! Voi olla, että ens kerralla pääsee jo saunaan. Tai jos ei pääse, niin sitten kiitellään saunaremppa-avusta. :D

   Poista
 3. On tosi hyvän ja siistin näköinen! Et taida ottaa hämähäkkejä lemmikeiksi? Sinun on ollut pakko päästä hyysikkäkammosta, joka oli kai lähinnä hämähäkkien vuoksi, tuossa onkin juhlavaa käydä ja kauniisti valaistukin vielä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vieläki aina pyöritä vessapaperia silleen varovasti, että jos rullan toisella puolen sattuu olemaan hämähäkki. Vaaleilta seinäpinnoilta ne on tosiaan helppo huomata, mutta pystyn jo nykyään ite hoitamaan ne toisaalle (ellei ole joku tosi iso). :)

   Poista
 4. Kai sinulla on siellä hyysikässä vakituisesti harja, jolla saat seitit helposti pois.

  VastaaPoista