perjantai 24. kesäkuuta 2016

Yhden pisteen vihje

En ollu edes tajunnu, että meillähän on täällä ruusujaki. Kyseessä on siis jo toinen kasvitunnistus. Hyvä minä!

Juhannusruusu kyllä oikas suoraan yhden pisteen vihjeeseen kukkimalla juhannuksena.

Sen tarkemmin en lähde lajiketta arvailemaan. Joku viisaampi kertonee, onko nämä kaikki jonkin sortin pimpinelloja vai jotain muuta, ja mistä sen erottaa.

juhannusruusu, pensas, valkoinen kukka

Mökin takaa löytyi myös vaaleanpunainen lajike, joka näyttää olevan mehiläisten mieleen. Pitääkin perehtyä hyönteishotellihommiin jossain kohti. (Ja juu, neki pitäis tehä aiemmin keväällä, mutta parempi myöhään, eikö.)

juhannusruusu, vaaleanpunainen kukka, pensas

Googlailin hoito-ohjeita ja Meillä kotona ohjeistaa leikkaamaan juhannusruusun "keväällä, kun koivut ovat hiirenkorvalla. Syysleikkausta ei suositella, koska kasvun päätyttyä haavapinnat eivät enää umpeudu. Kosteassa syyssäässä sienitaudit pääsevät leviämään avoimista leikkauspinnoista kasviin.  Juhannusruususta leikataan harventaen vanhat harmaantuneet ja kuivat oksat maata myöten. Oksien typistely puolesta välistä vie pensaasta kukinnan."


"Juhannusruusua ei saa hoitaa ! Se kukkii parhaiten täydessä auringossa, kuivahkolla paikalla ja huonohkossa mullassa. Sitä ei leikata, eikä lannoiteta. Juhannusruusua kastellaan vain istutusvuonna…" 

Väli ennen huutomerkkiä sekä kolmen pisteen käyttö tällasessa kohdassa oli jo pudottaa Sarin pois mun blogista, mutta menköön nyt tämän kerran, kun pitäis jo kiiruhtaa Merikarvian juhannusmarkkinoille.
Aurinkoista juhannusta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti