sunnuntai 22. heinäkuuta 2018

Muutosmyönteiset mansikat

Heti perään toinen onnistuminen. Istutin viime vuonna pensasmustikoita ja juu, ne ei todellakaan vielä mustikoinu, mutta sen sijaan niiden juurille siirretyt metsämansikat on vallan villiintyny. 

Metsämansikka villiintyi aurinkoisesta paikasta ja nyt on paljon marjoja

Sitäki nimittäin viime vuonna täällä mietin, että voiko metsämansikoiden mansikointia jotenki auttaa ja sain kommentteja, että aurinkoiseen paikkaa siirtäminen vois auttaa. Siispä siirsin juuri raivattuun pensasmustikkapenkkiin kaikki muissa kaiveluhommissa eteen tulleet metsämansikat. Toimii. Tänäänki keräsin aamujugurttiin ainaki 15 mansikkaa. (Se ei oo kovin iso penkki...)

Metsämansikassa on samanlaiset valkoiset kukat kuin viljellyssä mansikassa

Noi mustikat ois ohjeitten mukaan pitäny lannottaa rodo-lannotteella keväällä. En muistanu, mutta enpä usko, että ne ois marjonu siitä huolimatta, koska vasta istutettu ja on ollu niin karmean kuivaaki niin nuorille juurille. Ehkä ens vuonna saan jugurttiin vaihtelua.


2 kommenttia:

  1. Metsämansikat tai ahomansikat (ovatko samoja, en tiedä) ovat aivan erityisen hienon makuisia! Mieleeni tulee niistä aina käynnit Joutsenon mummolassa lapsena, kun täällä Lapissahan ne ovat tosi harvinaisia.

    VastaaPoista
  2. Ovat sama. Paavalniemessäki oli siinä missä pidettiin veneitä ennen, mutta jäivät varmaan muun kasvuston jalkoihin. Siksi mä rupesinki varmistaan, että satoa riittää täällä vastaisuudessaki.

    VastaaPoista