lauantai 22. huhtikuuta 2017

Pioni 2.0

Sen ainoan tunnin aikana, jonka kerkesin mökillä tehoileen, tarkistin tietty rakkaan pionini edellytykset pioninarvoiseen elämään. Leikkasin vanhat varret pois (oli tarkotus syksyllä, mutta unohin) ja kertasin täältä lannoitustarpeen (joka siis vasta kukinnan jälkeen kompostilla). 

Mökillä pionin versot näkyvät jo hieman

Ilmeisesti olemme edelleen väleissä, koska uutta vartta on tulossa ainakin viiden alun verran (kuvassa punaisella). Jos viime vuonna oli kolme vartta ja yksi kukka, niin uskaltanen odottaa ainakin 1,666 nuppua tälle kesää. Eikö?

Tutkiskelin myös keskellä pihaa nousevan kasvisaarekkeen (tai mikä toi nyt on) rakennetta ja tajusin taas selvemmin kuinka paljon tunnistettavaa mulla on vielä edessä. Tavallaan lupasin noille kasveille, että ketään ei hävitetä ennen kuin se on tunnistettu.

kasvisaareke täynnä erilaisia pensaita ja kasveja

Saa nähä kuinka kauan periaate pitää. Osa tontilla kasvavista puskista on joko liian hallitsevia tai vain tosi rumia ja tänä viikonloppuna on Tampereella Supermessut. Dioriina-Marina oli jo ollu ja kerto, että siellä on sataa erilaista pionia. Voi olla, että joku tyhmä angervo joutuu väistymään.

3 kommenttia:

 1. Muista, että Pioni on hyvin nättinokkainen tapaus. Sen kun siirtää pihassa paikasta toiseen, se kiukuttelee ja protestoi ensin vuoden, pari, jopa 3, ennenkuin taas suostuu kukkimaan. Varsinainen prinsessa siis ��. Mutta kaunis!
  Pionipuskapuuhiasi ja muita maankuopsutuksiasi seuraillen
  Nahkis

  VastaaPoista
 2. Pysyisivät vielä vähän aikaa tuollaisina kauniina nuppuina, ettei vain yöpakkaset vahingoittaisi!

  VastaaPoista
 3. Minulla on vasta ihan pikku alut kukkapenkissä. Haluatkos muuten muutaman pionin siemenen? :)

  VastaaPoista