sunnuntai 4. syyskuuta 2016

Note to self: tarkista ens vuodeksi marjojen kypsymisajat

Meni tuoreelta mökinomistajalta tuo lomasuunnittelu pikkasen mettään. Eikä tosiaankaan kirjaimellisesti. Ostettiin kuulkaas oikein pakastin ja kaikki, koska mökin läheltä löytyy ihan sikana mustikkaa, villivadelmaa, puolukkaa, metsämansikkaa ja sieniä.

metsätie, sieniä

Siinä ei vaan paljo pakastin auta, jos pitää kesäloman juhannuksesta eteenpäin eikä sitte pääse paikalle puoleentoista kuukauteen. Kauden saldo oli puolitoista litraa (kypsähköä) mustikkaa ja kaksi vadelmaa. Siis kaksi niinku yksi ja kaksi. Heinäkuussa söin ekan kypsyneen vadelman ja nyt löysin viimeisen syömäkelpoisen. Se ei ehtiny kuvaan.

Note to self: ens vuonna loma heinäkuun puolesta välistä eteenpäin.

Puolukkaa olis ollu, mutta viimevuotisetkin on vielä syömättä. Ja sieniähän en harrasta ollenkaan, joten nämäkin (joita nopean googlauksen perusteella väittäisin kangasrouskuiksi, mutta en uskalla kutsua tätä viralliseksi kasvitunnistukseksi) sai jäädä keräämättä. Mies on periaatteessa sienimiehiä, mutta ei se kuulemma viitti kerätä, kun minä en syö.

mäyräkoira, takapenkki, koiran turvavyö

Käytiin tosiaan vain nopea iltapäiväreissu mökillä tarkastamassa, että kaikki on kunnossa. Pelkästään onnellinen mäyräkoira on hyvä syy nopeallekin visiitille. Kuvassa ollaan reteesti matkalla mökille.

Ja koska parin tunnin takia ei kannata kantaa vesiä, niin käytiin tietty iltapalalla Ahlaisten Arinassa. Pakko oli jo vaihtaa kebabbi salaattiin ja olut Maxi Pepsiin, kun kesäkunto lipsu entistä kauemmaksi kesällä. Ei se tietty ihme, jos vaihtoehdot on (joka päivä): grillataanko vai savustetaanko, olutta vai viiniä ja mansikka- vai suklaajäätelöä.

kanasalaatti, Ahlaisten Arina, tölkkilasi, colaa

3 kommenttia:

 1. Ei nuo kangasrouskuja ole, lakin pitäisi olla ruskeampi ja jalkakin arveluttaa. Hyvä, ettet ottanut summassa! Joistakin miedoista sienistä voisit aloittaa syömisen opettelun.

  VastaaPoista
 2. Minä, äitisi olinkin tuossa anonyymi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän mä arvelinki, että äiti ei voi olla kommentoimatta sienitulkintaa. :D Ehkä sitte, kun saan marjat kerättyä, voin harkita jonku sienen maistamista.

   Poista