keskiviikko 6. tammikuuta 2021

Loppiaisen hyasinttivinkki

Tälle joulua sattu todella hyvät hyasintit. Ostin jotku ihan kolmen markan hyasintit joulukuun alussa enkä elätelly paljo toiveita, mutta niin vaan niistä kasvo kestävät ja komeet kukat. Joulureissusta tullessa oli yllärinä vielä uusia kukkavarsia, joten leikkasin vain kuolleet pois ja jatkoin kastelua. 

Hyasintin sipuleita juurineen

Eilen olin lopulta heittämässä heitä biojätteeseen, kun biologiystävä piipahti ja vinkkasi, että kun leikkaa varret pois ja pesee mullat (käsittelyn helpottamiseksi), niin keväällä ne voi istuttaa mökille ja niistä tulee kesäkukkia. 

Multaisia hyasintin sipuleita, joista varret leikattu pois


Tää on silleen pönttö vinkki, että en oo ite vielä kokeillu enkä osaa sit siitä istuttamisesta sanoa mitään tai että toimiiko oikeesti. Mutta hei, vaiva on niin minimi, että ei se ota jos ei annakkaan. 

Mullasta puhdistettuja hyasintin sipuleita

Nää nyssitte kellariin odottamaan kevättä.

Ihanaa uutta vuotta!

2 kommenttia:

  1. Istuttelen aina jouluhyasintit puutarhaan heti kun kevät sen sallii ja maata voi kaivaa pikkulapiolla. Talven yli pidän hyasintinmukulat elossa keittiössä, mullatta. Laitan niille ihan vähän vettä etteivät kuivu pois mutta eivät myöskään mätäne. Ei ole vaikeaa, kokeile vaan! Voi olla etteivät ne ehdi kukkia ulkona ensimmäisenä kesänä mutta takuulla seuraavana!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kosteutusvinkistä ja tiedosta, että ekana kesänä ei vielä välttämättä tuu. :D

      Poista