lauantai 4. elokuuta 2018

Kesän kuumin terassi

Hahaa! Nytkähtelee täällä eteenpäin vähän muukin kuin pioni. Vaikka laitoinki just siskojen whatsapp-chattiin, että meillä harrastetaan kesäleikkien kestohittiä, saunanpurkua, jo neljättä kesää peräkkäin, niin on sitä toisesta päästä keritty myös uudelleenrakentaan. 

Keltaisen saunan kruunaa kahdella sivulla kiertävä puolitoistametriä leveä terassi

Juu, ja edelleen itsensä saunan viimestelyt (oven- ja ikkunanpielet jne.) on sen verta tekemättä, että ei tuu vielä saunasta sisäkuvia, mutta saunanterassi on jo esittelykuntoinen. Miten olenkaan pärjänny tähän asti ilman sitä?

mäyräkoiran hyväksymä terassi

Terassille paistaa aamuaurinko, joten siitä on tietty tullu paras aamukahvipaikka, lisäksi se estää sotkun kantautumisen saunaan, on kätevä erilaisten asioiden kuivattamiseen, kesäkirjan lukemiseen ja nyt se on myös aamujoogatestattu. Toimii. (Tosin mun kädet ei oo toiminu kahteen päivään, kun pikku tauon jälkeen vähän turhan innokkaasti tartuin tohon astangaan.)

Nii, ja terassin alla on mäyräkoiran tosi viileä kölliä kuumana päivänä.

saunanterassilla onnistuu esimerkiksi jooga

Eniten hienoa on tietty, että nyt päästään kulkeen myös pukkariin, jossa remppa jatkuu sisäpintojen purkamisella.

Pakko tunnustaa, että en tienny Miehen olevan niin taitava, että se osaa rakentaa tällasia, mutta niin vaan osaa. Tokihan mun iskä ja Miehen ystävä Varamies oli taas auttamassa (iso kiitos jälleen!!), mutta esimerkiksi noi kaiteet se teki ihan itekseen. 

terassin nurkkaan tehtiin yksi kolmionmuotoinen askelma

Tosta nurkasta piirrettiin Miehen ja Varamiehen kans noin seittemän versiota. (Jännittävän monella tapaa vois noin pienen paikan toteuttaa. Useammalla kuin mitä on ehdottajia.)

kiveä kiertävät laudanpäät leikattiin tylpäksi, jotta terävät kärjet ei katkea ajansaatossa

Hieman iso ja ikävä kivi oleskelee tuossa saunan seinustalla. Sitäki jouduttiin rankasti miettimään, koska siirtäminen ei tullu kysymykseen eikä myöskään terassin nostaminen kiveä korkeammaksi. Mies päätti kiertää sen. Ja aika kauniisti kiersiki.

kaiteen kulma on irrallaan pystypuusta

Kattokaa nyt miten hienosti tehty kulmat. Kyllä se vaan on taitava.


Siinä vielä koko komeus ilman koristeita ja Instagram-filttereitä. 

2 kommenttia:

  1. Hyvä, hyvä! Kun vielä saunakammari rempataan ja saatte sen upean takan sinne, taidatte vähitellen siirtyä "asumaankin" sinne ja ainakin silloin, kun varsinaista mökkiä kunnostetaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eilen purettiin pukkarin puolelta kaikki purkamista vaativa. Nyt voi ruveta rakentaan. Saa nähä saahaanko takka lämpiämään jo ens kesänä.

      Poista