perjantai 29. kesäkuuta 2018

Terassinpohjapiiras: mustikka-jugurtti

No eihän tossa juhannuksena kerenny mitään kasveja tunnistaan, vaikka juhannussateen vaikutuksen alaisena ne onkin monet alkaneet osoittaa elonmerkkejä.

Syötiin, saunottiin ja pelattiin korttia, kuten juhannuksena kuuluu, mutta duunattiin myös saunan seinustan terassia. Tai minä mitään duunannu. Mun tehtävä on pitää huolta energiatasoista (kunnes on aika maalata taas).

jäiseiin mustikoihin on sekoitettu perunajauhoa, jotta ne pysyy kauniimpana piirakassa

Tein Miehelle ja Varamiehelle (miehen ystävä, joka on auttanu meitä täällä ihan sikana) mustikka-jugurtti-piiraan. Koska sattu olemaan mustikoita ja jugurttia. Enkä viittiny lähtiä kauppaan. Oli muuten pehmosta ja hyvää.

Ohje löyty Valiolta.

Pohja:

  • 3dl vehnäjauhoja
  • 1dl sokeria
  • 1,5 tl leivinjauhetta
  • 1,5 dl sulatettua voita, juoksevaa rasvaa, tms.
  • 2 kananmunaa
  • 1dl mielellään maustamatonta jugurttia
  • mausteeksi teelusikallinen sitruunankuorta tai puoli teelusikallista kardemummaa
Täyte:
  • 200g eli 3-4dl mustikoita
  • ja jos ovat jäisiä niin varaa 1rkl perunajauhoja
  • 1 kananmuna
  • 2dl samaa jugurttia kuin yllä
  • 0,5 dl sokeria
Sitte:
  • Laita nyt ihan ekana taas se uuni päälle. 200 astetta.
  • Sekota kuivat aineet keskenään.
  • Lisää rasva, munat ja jugurtti, mausta (sitruuna tai kardemumma, mulla ei ollu kumpaakaan ja hyvää tuli silti) ja sekota nopeasti tasaseksi.
  • Elä voitele uunivuokaa (ite tein niin ja löysä taikina ei meinannu pysyä reunoilla). Kaada taikina vuokaan (joku peruspiirakkavuoka on oikein hyvä) ja levitä niin, että nousee reunoja myöten kans.
  • Jos sulla nyt oli niitä pakkasesta otettuja mustikoita tai muuten vetisiä, niin sekota joukkoon se perunajauho ennen pohjan päälle levittelyä. Sitte levitä. Reunoille kans kunnolla.
  • Sekota muna, jugurtti ja sokeri ja levitä marjojen päälle.
  • Uuniin ja 30min. 
  • Parasta vähän jäähtyneenä.
Ötökkäsuojuksella varustettu tarjotin on kätevä mökillä, kun remppaajia saa joskus odottaa mustikkapiirakan syöntiin


  1. Ja siis parasta. Piste.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti