sunnuntai 30. toukokuuta 2021

Hyvä perhoskasvi

Tuntuu, että joka puolella mökkipihaa on nyt tollasia keltasia päivänkakkaroita. En oo niihin juurikaan aiemmin kiinnittäny huomiota tai sitte niitä ei oo aiemmin ollu noin paljon, mutta nyt pisti sen verta silmään, että aattelin tunnistella pois.

Kevätvuohenjuuri on kuin keltainen päivänkakkara

Oliki yllättävän vaikea. Kun hakee keltaista päivänkakkaraa, niin huomaa, että moni on erehtyny luuleen tätä tyyppiä keltasauramoksi, vaikka keltasauramolla on valtavasti isompi mykerö (eli se keskiosa) verrattuna terälehtien pituuteen. 

Tää onki kevätvuohenjuuri.

Kevätvuohenjuuri kukkii touko-kesäkuussa

Marttojen mukaan kevätvuohenjuuri on perinneperenna, vaatimaton ja hyvä perhoskasvi eli se tuottaa mettä perhosille. Hyvä perhoskasvi on näistä asioista mun suosikkiasia. 

Kevätvuohenjuuria rantapusikossa

Vaikkakaan kuviin ei perhoset nyt ehtineet.

(Kävi muuten googlatessa ilmi, että Sotkamossa on  Perhospuutarhuri-niminen taimisto, joka on erikoistunu lisäämään luonnon monimuotoisuutta ja auttamaan pölyttäjiä. Tykkään.)

1 kommentti:

  1. In most on line casino games, roulette for example, every separate wager has the same chance 코인카지노 of profitable or dropping. If, for example, there are more 10-valued playing cards than small-valued playing cards left to be dealt, you’re more likely to to|prone to} get a profitable hand. By maintaining observe of what number of} high-valued and what number of} low-valued playing cards have been performed, have the ability to|you probably can} predict the probability of the next hand being a winner. This technique, called “counting playing cards,” is much simpler than you would possibly guess.

    VastaaPoista