torstai 11. heinäkuuta 2019

Lällyhelpot vierasvararieskat

Rieskoissa on vaan sitä jotain. Oisko se joku lapsuuden turva-asia, kun äiti tapas tehä ohrarieskoja leivinuunissa ja niitä syötiin lämpiminä Voimariinin kanssa. (Äiti porskuttaa kyllä vielä, mutta jostain syystä rieskatehdas ei.)

Rieskat odottaa lämpimänä liinan sisällä

Törmäsin Koti- ja keittiö -lehdessä (1/2017) niin helppoon rieskaohjeeseen, että tää onnistuu mökillä kuin mökilläki ihan heittämällä. Helppous on yläasteen kotitaloustuntien teeleipä -tasoa. Eli lällyhelppo ja siks täydellinen vierasvara. Minimaalinen vaiva, maksimaaliset kätevä emäntä -pisteet.

Tähän voi siis käyttää joko juuressosetta tai perunamuussia. Sissit tekee soseen tietty ite, mutta jos haluat päästä tosi helpolla, niin osta suosiolla se perunasosepakaste kaupasta. Juuressose on kuulemma joulunajan kausituote, että elä turhaa haaskaa aikaa sen metsästämiseen.

Tästä se lähtee. Määrä riippuu ihan siitä miten isoja teet näistä, mutta kaks pellillistä kuiten.
  • Noin 5 dl juuressosetta, mutta koska et mökillä kuiten tee sitä ite eikä sitä saa kaupoista kuin jouluna, niin perunamuussi käy ihan yhtä hyvin. (Myös pakaste. Käytä vaan koko pussi, sen määrän kans ole niin justiinsa.)
  • 1 tl suolaa
  • 2 munaa
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • Jos taikina tuntuu liian jäykältä, niin loraus maitoaOon ite tehny tätä kahen eri firman pakastemuussista ja toista taikinaa piti jatkaa maidolla. En tietty muista minkä firman ne oli.
  • Rypsiöljyä leivinpaperin öljyämiseen
  1. Sulata pakastesose/muussi sellaseksi, että siihen pystyy sekottaan asioita.
  2. Pistä uuni lämpeneen 250 asteeseen.
  3. Lisää muussiin suola ja munat.
  4. Lisää kaurahiutaleet ja jauhot.
  5. Jos on sellannen tunnelma takamuksessa, että on liian jäykkää, niin notkista maidolla.
  6. Nostele taikinaa öljytylle leivinpaperille, ripottele jauhoja päälle, ettei taikina tartu sormiin, kun painelet niitä lätyiksi.
  7. Painele lätyiksi.
  8. Painele vielä haarukalla reikiä. Ei haittaa vaikka unohtaa, mutta nätimpiä tulee reikien kans.
  9. Paista uunin keskitasolla noin 15 min.
  10. Syö lämpimänä (ainaki osa, ettei mee paras elämys haaskuuseen).
Perunarieskat odottaa uuniin pääsyä

paistetut perunarieskat viilenee pellillä

Oon testannu näitä jo parilla kaveripariskunnalla ja siskon perheellä.

Rieskat on parasta lämpimänä ja voin kanssa

Toimii.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti